De weg naar een gezonder leven

Mijn naam is Esther Droste, geboren in 1976 in het verre Oostenrijk. Na mijn hotelmanagement opleiding in Engeland blijven hangen. Niet kunnen bedenken dat ik voor een nuchtere Tukker zou vallen en nu inmiddels ruim 23 jaar woon in het mooie Twente.

 

Samen met mijn partner Harald Droste run ik het familiehotel Droste’s herberg. Een plek die tot op de dag van vandaag onze uitvalsbasis is. Jaren geleden werd hier het zaadje gepland om naast de standaard hotelervaring bezig te zijn met gezondheid in de vorm van retraites en wellness. Inmiddels is het hotel uitgegroeid tot een plek waar men goed kan eten, de Twentse natuur opzoeken en volledig tot rust kan komen met behulp van ons oprechte en vriendelijke team. Ooit zei een gast uit Amsterdam over Drostes: “Hier vinden wij levenskwaliteit die echt is.”

 

In mijn tijd bij Drostes Herberg heb ik mijzelf in een sneltreinvaart ontwikkelt tot ondernemer, manager en levenscoach. De veilige hotel omgeving heeft mij de mogelijkheid gegeven om veel mensenkennis op te doen door goed om je heen te kijken, te observeren en te luisteren naar dat wat er om je heen gebeurt.

Lifestylecoach
Organisator
Motivator
Verbinder

Een ontdekkingsreis naar jezelf

Naast mijn werkzaamheden in het hotel was en ben ik altijd veel bezig met voeding en gezondheid. Ik startte met yogalessen en al snel maakte ik kennis met de gezondheidswetenschap Ayurveda. Voor mij voelde dit direct als een diepgewortelde boom: Het heeft bij mij een fundament gecreëerd die mij iedere dag weer laat zien dat de natuur, voeding en wij mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een filosofie die zich vertaalt in een ontdekkingsreis naar jezelf.

Daarom ben ik de opleiding Ayurvedic Nutrition Therapist gaan volgen, waarbij ik mij verder heb verdiept in gezonde voeding en levenswijze. Door mijn jarenlange ervaring in de hospitality en een holistische kijk op gezondheid, maakte ik de keuze om in een zorghotel aan de slag te gaan. Het was tijd om mijn veilige thuisbasis los te laten en mijn vleugels uit te slaan.

Leefstijl coaching en positieve gedragsverandering

Hier is het zaadje verder gaan groeien en heb ik naast zorgvakanties een leefstijlconcept ontwikkeld waar leefstijl, preventie en herstel elkaar ontmoeten.

Helaas heeft de pandemie in 2020 hier grof een einde aan gemaakt. Wat resulteerde in een letterlijke stilstand. Maar het bood mij ook nieuwe perspectieven om me verder te ontwikkelen. Zo heb ik mij de afgelopen jaren verder verdiept in leefstijl coaching en vooral leef- en gedragsverandering.

Waarom is het zo moeilijk om patronen te doorbreken? Wat maakt het dat we veelal kiezen voor een gemakkelijke weg of dat iemand anders het voor ons kan fixen? In mijn individuele coaching ondersteun ik mensen op leefstijl- en gedragsverandering, wat bijdraagt aan een positieve groei.

De laatste jaren heb ik van dichtbij mogen ervaren hoe kwetsbare doelgroepen in onze samenleving worstelen met hun gezondheid. Het is voor mij een dankbaar gegeven om mij te richten op het leven van de toekomst. Leefstijlgeneeskunde – preventief én curatief – levert veel voordelen op, zowel medisch als financieel voor zowel patiënt, de premiebetaler en de overheid.

Mijn liefste wens en persoonlijke missie

LEEF!wijs is er en de missie is om vele mensen te helpen naar een gezonder leven, maar bovenal een vrijer leven. Mijn persoonlijke missie is vooral mensen te mogen ondersteunen op hun pad naar een positieve gezondheid groei. ‘Een gezond lichaam en een gezonde geest schuilt in het vinden van harmonie – niet alleen in jezelf, maar ook tussen jou en je omgeving’.

Esther_roze_over-ons